Champions Breakfast - the most delicious pancakes




Sniadanie mistrzow - Najpyszniejsze nalesniki




Nadchodzi niedziela, a z nią poranne śniadanko...zawsze wyczekiwane i zjadane z apetytem. Kawa, herbatka, sok z świeżo wyciśniętych pomarańczy…

I najpyszniejsze naleśniki, bo to takie które mogę jeść :)

PL 
Skladniki:
  • 4-5 jaj przepiorczych
  • Paczka cukru waniliowego
  • 500 ml wody ( 2 szklanki)
  • 2 -3 szklanki Maka bezglutenowa (Extra koncentrat Krakowski Premium) - tyle aby uzyskac lekko plynna konsystencje
  • 1 lyzeczke oleju
  • dzem, miod i inne ukochane dodatki


Cale jajka wymieszac w wiekszej misce z cukrem waniliowym. Zalac woda.(moze byc gazowana). Dodawac make czesciami ciagle mieszajac. Dodawac maka az do uzyskania konsystencji ciasta nalesnikowego, spojnego, lejacego. Dodac olej, wymieszac.
Pierwszy nalesnik usmazyc na kropli oleju. Reszte bezposrednio na patelni.

EN
Champions Breakfast  - the most delicious pancakes

Ingredients:

  • 4-5 quail eggs
  • Package of vanilla sugar
  • 500 ml of water(2 cups)
  • 2 -3 cups Flour gluten-free (Extra concentrate Krakowski Premium) - enough to get a slightly runny consistency
  • 1 teaspoon of oil
  •  jam, honey and other beloved add on

Cale Mix eggs in larger bowl of vanilla sugar. Pour water. Added for make parts still stirring. Added for flour until the consistency of batter, coherent, pouring. Add oil, stir.
The first pancake fry for a drop of oil. The rest directly on the pan.
Done



Comments

Popular Posts